Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Május 07.  |  12:45

Heteken belül virágba borul Debrecen belvárosa

Több mint 100 ezer tő egynyári virág kerül hamarosan a város köztereire. Jelenleg a virágágyásokat gyomlálják az AKSD munkatársai. Május közepétől azonban a tulipánok és nárciszok helyére többek között begónia és kakastaréj kerül. Öt ezer négyzetméteren 20-25 féle növényt ültetnek majd a virágágyásokba.

A Rákóczi-Hunyadi kereszteződésnél lévő virágágyást tulipánok, nárciszok és jácintok díszítik – a járókelők örömére.

- Szebbé, kellemesebbé, vonzóbbá teszi a várost az embereknek, szívesebben leülnek egy virágos parkba, mint egy száraz, kietlen helyen – hallhattunk egy járókelőt.

Az AKSD munkatársai a Dósa Nádor téren gyomláltak csütörtök délelőtt. A virágágyások rendbetétele után egynyári virágokra cserélik a kétnyáriakat.

- Jelenleg a tavaly ősszel ültetett közel 3500 négyzetméteres kétnyári virágágyásoknak folyik a karbantartása. Körülbelül kettő hét múlva, tehát a fagyos szentek után, pedig elkezdődik az ágyásoknak a cseréje – tájékoztatott Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezető.

A következő időszakban többek között kakastaréj és begónia kerül majd a földekbe. 20-25 féle virágot ültetnek a virágágyásokba. Május közepétől egy hónapon át ötezer négyzetméteren ültetnek palántákat az AKSD munkatársai. Idén a város 13 millió forintot költ a virágágyásokra.

Forrás: Dehir.hu

Heteken belül virágba borul Debrecen belvárosa - AKSD kft.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!