Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Szeptember 19.  |  14:34

Hogyan gyűjtse a szemetet Budapesten?

Nem kerül többe a szelektív hulladékgyűjtés a budapestieknek, de csak akkor, ha más szemetet nem dobnak a papírt, kartont, fémet és műanyagot gyűjtő tartályokba. A gyűjtőszigetek egy része megmarad, akárcsak a hulladékudvarok, mert üveget csak oda lehet vinni.

Március óta indult a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Budapesten. Azóta 100 ezer szelektív kék és sárga kukát helyezett ki a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF), de a bécsi mintára kialakított rendszer bevezetése nem zökkenőmentes.
hirdetés

Egyúttal maradnak a hulladékgyűjtő szigetek is, igaz, máris kétszázzal kevesebb van belőlük. Ennek az a magyarázata, hogy a házhoz menő rendszerben a papírt, az italoskarton-dobozokat, a fémet és a műanyagot gyűjti az FKF. A papírt és a kartont a kék, a fémet és a műanyagot a sárga fedelű tartályokba (az FKV szakkifejezésével „edényzetbe”) kell dobni. Az üveghulladékot viszont továbbra is a gyűjtőszigetekre vagy a hulladékudvarokba kell elvinniük a fővárosiaknak.
Hogyan gyűjtse a szemetet Budapesten? - Origo.hu
Miért? „Az üvegnek elég macerás a gyűjtése, és ez nem is volt része annak az EU-pályázatnak, amivel 4,3 milliárd forintot nyert a főváros a házhoz menő rendszer bevezetésére. Ezt nem mi határoztuk meg” – indokolta a vegyes rendszer fennmaradását Klug Lajos, az FKF vezérigazgatója az Origónak.

A teljes cikket elolvashatja ITT!

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!