Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Augusztus 05.  |  10:21

Hőség: így vészelik át a kánikulát a debreceniek

Debrecen – Szinte perzsel a hőség, itt a kánikula, napközben volt ugyan egy kis szél, de harminc fok fölé emelkedett a hőmérő higanyszála. A megyében narancssárga, vagyis másodfokú hőségriasztás van érvényben. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan töltenek egy ilyen napot a debreceniek.

Mindenkinek jól esett egy pillanatnyi felüdülés. Még a tarkóra is jutott a vízből, a párakapu pedig szinte kötelező megállóhely séta közben. Már délelőtt harminc fok felett volt a hőmérséklet Debrecenben. A tömbházak lakásaiban ilyenkor szinte megreked a levegő, a forróságból sokan menekültek ki az utcára.Jól jön a napolaj és a napszemüveg – a legjobb a strandon átvészelni egy ilyen napot. Nyugodtan tempózva vagy valakivel versenyezve, a lényeg, hogy vízben legyen az ember.
Így vészelik át a kánikulát a debreceniek - A.K.S.D. Kft.
A kánikulai napokon kétezer felett van a vendégszám a debreceni strandon. A vasárnap volt a legforgalmasabb. A hőség miatt egy órával tovább tartanak nyitva.

- A nyáron most először lesz tartósan 5-6 napig tartó forróság, úgyhogy jelentősen megnövekedett forgalomra számítunk – mondta el Végh Tímea, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. fürdőszolgáltatási csoportvezetője.

A meleg a szervezetet is próbára teszi, ilyenkor gyakoriak az ájulásos rosszullétek. A mentőkhöz 200 riasztás fut be naponta – ez harminc százalékos növekedés.

- Elsősorban a szív- és érrendszeri megbetegedésben és az anyagcsere-betegségben szenvedők: például a magas vérnyomásosak, cukorbetegek állapota szokott ilyenkor rosszabbodni, emiatt gyakrabban megyünk ki – tájékoztatott Dr. Komoróczy Zoltán, a debreceni mentőállomás vezetője.

A kiültetett növényeket öntözik az AKSD munkatársai. Munka van bőven: ötezer négyzetmétert tartanak karban, húszezer liter víz fogy naponta. A fák, virágok megóvásába egyébként egy-egy vödör vízzel bárki besegíthet.

Forrás: Dehír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!