Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Július 15.  |  00:00

Hõség: vasárnap déli séta Debrecenben

Debrecen – Meleg van, mert meleg van. Ennek az ideje. Tûz a nap, árnyékot keres minden élõ (hol?). Vasárnap a régiségvásártól a korzóig moccanatlan volt a forróság.

A borkóstoló kitárt ajtaja várt kis huzatot, hûvösében ücsörögtek páran, bágyadtan lapokat lapozgattak. Az ivókútnál most a kutyára sem szóltak.
Most parkolj!

Két lány fölgyûrte nadrágját, úgy loccsant a szökõkútban. Az AKSD zöld kistraktora reggel óta locsolt, tövekre vitte vödörben a vizet a traktoros, az õsz hajú ember.

Parkolj most – kiürült az egész Dósa nádor tér: könnyû volt üres helyet kapni… Kúpvirágok feleseltek a nappal a Bem téren.

Sárgán reszkették a levegõt, s a kis szökõkútnál két szerencsétlennek hagytak déli pihenõt. Egy a fûben hevert, kora délután fényes álmot látott; egy a padon krákogott, lukas torkán szörcsögve szidta a forróságot.

Kocsmárosnõ az ajtóban üldögélt; bent egy vendég és egy légy adott randit a csendnek. Hideg sör zúdult korsóba, párás habot nyomva, adott enyhet krónikásnak. Melegebb is jön még, nincs vége a nyárnak.

Felkészülhettek

Vasárnap délutánig a hõség miatti rosszulléttel kapcsolatos ápolásról nem számolt be a mentõszolgálat. Az ügyeletes úgy vélte: felkészültek erre az emberek. Hét közepére közel negyven fokot is mondanak az idõjósok.

Forrás haon

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!