Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Február 07.  |  16:28

Jegyzet: Eltúrtuk

Ha valaki azt mondja, információs társadalom – a legtöbbször rávágom: persze, hogy információs. Dezinformációs! Fábián György jegyzete.

Sok a szép példa e jelenségre, s ezek többnyire arra vezethetők vissza: manapság annyira jól el vagyunk látva hírekkel, hogy az öles adatfolyamok egyre inkább elnyelnek bennünket, miközben nincsenek meg az eszközeink ahhoz, hogy e hömpölyből a megfelelő idő alatt kihalásszuk az igazán kellő tudnivalót.

Oldalágról e problémakörhöz csatlakozik egy friss eset, amely szinte még itt fehérlik a nyakunkon. A hó. Szinte óráról órára megtudhattuk, milyen ütemben, hány és melyik útszakaszon, mennyi és mekkora géppel, ekkora sebességgel, ilyen és olyan dolgozói létszámmal, ennyi hektopascal tengerszintre átszámított nyomás mellett takarítják el a havat, gőzerővel. Miközben az is valóság: Debrecenben hétfőn alig bírtak pontosan közlekedni az emberek a késve eltúrt hó miatt.

Sokan azt mondják, ugyan már, ne ijedjünk meg, természetes, hogy mifelénk olykor jut egy kis tél.

Ez teljesen igaz, de ettől hiába nyugszunk meg, számítanunk kell arra: mindezt egyre nehezebb lesz megmagyarázni egy olyan civilizációnak, amely azon nőtt fel, hogy a busznak kell vinnie az utast, és nem az utasnak kell tolnia a buszt.

Forrás: HAON

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!