Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Augusztus 16.  |  00:00

Karneváli elõkészületek

A Karneváli hét már várja a látogatókat, a virágkocsikra azonban még várni kell hétfõig, mert akkorra áll össze valamennyi kompozíció.

Ahhoz azonban, hogy minden rendben menjen augusztus huszadikán, a 38-i virágkarneválon, nem csak a legfõbb látványosságok elkészítésére van szükség. Megújul a fõtér és a Virágkarnevál útvonala is. A rendezvény szervezõi pedig holnaptól fogadják a Debrecenben vendégszereplõ külföldi csoportokat.

Tisztítják a mackó szobrot a Régi városháza mögött. Az AKSD azonban nem csak ezt az egy munkát végzi a Virágkarnevál elõtt. Nyírják a füvet a Füvészkertben és cserélik a fenyõ-mulcsot a növények alatt. Mindez persze csak egy része annak a munkának, amelyet azért kell elvégezni, hogy a város teljes szépségében mutatkozzon meg a Virágkarneválra érkezõk elõtt.

A fõtéren megkezdtük a térkõ tisztítását, a letapadt rágógumik felszedését. Kiemelt munkaként kezeljük a virágágyásokban a hiányzó egynyári virágok pótlását, valamint az évelõ növények mulcsozását, mulcscseréjét, valamint a virágkarneváli útvonalon a belógó gallyak metszését – mondta el Jurácsik Zoltán, az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatója.

A legfontosabb munka persze a virágkocsik készítése. A legtöbb kompozíciót nem csak kifaragták, hanem már fel is díszítették. A pozsonyi csata emlékére készített kompozícióhoz pedig épp akkor kezdtek hozzá, amikor betoppantunk a mûhelybe.

Nagyon hamar tudott munkát adni nekünk a szobrász. Folyamatosan végeztük az elõkészületi munkálatokat. A száraz anyagot régen beraktuk, szinte össze vannak állítva a kocsijaink, kivéve a fõ kocsi, ami a negyedik, vagyis az új, amit most fogunk teljes odaadással elkészíteni – hallhattuk Szabó Erzsi virágkötõt.

A virágkocsikon kívül a szervezõknek azonban a kocsikat kísérõ csoportokra is figyelni kell. Idén 12 magyar mellett 10 külföldi csoport érkezik Debrecenbe. Elsõként az olasz zászlóforgatók jönnek.

A holnapi nap folyamán érkeznek a csoportok. Jórészt mindenki megérkezik 18-án. Reggel már az olasz zászlóforgatók, utána az Európa tánckaraván résztvevõi, akik mindjárt négy nemzet táncosait foglalják magukba. Tehát úgy gondolom, külföldi fellépõkkel népesül be a tér – nyilatkozta Siklósi Csaba, a Fõnix Rendezvényszervezõ Kht. programigazgatója.

A szervezõk azt remélik, hogy akárcsak az elmúlt években, mind a virágkocsikkal, mind a tánccsoportokkal elégedettek lesznek a látogatók. A szervezõk ezért a 38. Virágkarnevált a legnagyobb odafigyeléssel készítik elõ.

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!