Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Augusztus 08.  |  00:00

Készülünk a virágkarneválra

Debrecen - Az idén elõször lesz szúnyogirtás, ha kedvez idõjárás – és összeszedik a csikkeket is.

Kevesebb a szúnyog, mint más nyarakon, mert a lárvák kikelésének az esõ kedvez – most pedig a szárazságtól szenvedünk.

Szúnyogirtás, hiszen nem kockáztatható, hogy a karneválra érkezõ vendégek kellemetlenül érezzék magukat. Az idei elsõ irtás – az idõjárástól függõen – augusztus 10–14 között várható.

„A légi irtás 5 ezer hektáron történik, elsõsorban a belváros, az Újkert és a Vénkert területén az esti órákban. A permetezés 5,4 millió forintba kerül, melyet az önkormányzat megbízásából a Hortobágy kft. végez el” – tájékoztatta a Haont Lövei Tünde, a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

A továbbiakban leírta: „A karneváli hétre készülõdve fokozottabb figyelmet fordít a belvárosi területek tisztaságának fenntartására a debreceni önkormányzat. Ennek érdekében az AKSD Kft. mellett a Dehusz Kht. négy közhasznú munkása is besegít a Petõfi tér, Piac utca, Kossuth tér, Kálvin tér, Déri tér, Baltazár Dezsõ tér útvonalon a közterület takarításába.

A kht. dolgozói fõként a kézi takarítást igénylõ, nehezebben hozzáférhetõ helyeken, illetve a zöld területeken elhullajtott szemét, cigarettacsikkek eltakarításában jelentenek hathatós segítséget.

A köztisztasági akció többletköltséget nem jelent az önkormányzatnak, és remélhetõleg hozzájárul a városkép javításához.”

Forrás haon

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!