Itt adhatja meg irányítószámát!
2014 Január 03.  |  14:30

Megkezdte a kidobott fenyők begyűjtését az AKSD

A kertes házas övezetekben a kuka mellé kell kitenni a fát az ürítési napokon, a lakótelepeken gyűjtőjáratot szerveznek.

Az AKSD Kft. a korábbi évek gyakorlata szerint az ünnepeket követően Debrecen város közigazgatási területén szervezetten gondoskodik a kidobásra szánt karácsonyi fenyőfák begyűjtéséről és elszállításáról. Ezt a ritkábban és a sűrűn lakott övezetekben két módon valósítják meg.


Kidobott fenyőfaSzilveszter után egyre többen szabadulnak meg a karácsonyfától

A ritkábban lakott, azaz a kertes házas övezetekben a fenyőfát a kommunális hulladékgyűjtő járat gyűjti be, így azokat a kuka mellé kell kihelyezni az ürítési napon – tájékoztatta a Dehirt Képesné Domokos Csilla HR és PR vezető.

A sűrűn lakott városrészeken, azaz a lakótelepeken kifejezetten erre a célra gyűjtőjáratot szerveznek január 2-ától január 31-éig. A lakótelepeket körzetekre osztják, és a körzetekből ütemezett járattal gyűjtik be a fenyőfákat, egy körzetből hetente kétszer.

A begyűjtést két műszakban végzik, 5:30 és 13:30 között, illetve 23 és 7 óra között, nappal tömörítős, éjjel platós gépjárművel. A fenyőfákat a kommunális gyűjtőjárat útvonala mellé (lehetőség szerint a közelébe) kell kitenni.

A január 31-e után kihelyezett fákat is begyűjti az AKSD, de ezt már a beérkező jelzések alapján „címre érkezve”.

Képesné Domokos Csillától azt is megtudtuk, hogy évente körülbelül 21 tonna fenyő kerül az AKSD regionális hulladékkezelő központjába, a fenyőket aprítás után komposztálják. Épp ezért fontos, hogy lehetőleg a díszektől, szaloncukorpapíroktól szabadítsuk meg a fát, mielőtt kidobjuk.

Forrás: dehir.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!