Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Január 07.  |  15:33

Mégsem 4, hanem 20 százalékkal emeli a szemétdíjat az AKSD

4,2 százalék helyett közel egyötödével nőtt a szemétszállítási díj.

A szemét elszállításáért januártól 20 százalékkal többet kell fizetni Debrecenben, legalábbis így számolnak a Derék utca 48. szám alatt lakók. A szerkesztőségünket megkereső Cseke Sándorné és szomszédja a környéken több lakótömböt összefogó Napsugár Lakásfenntartó Szövetkezettől kapott értesítést. Eszerint a tavaly év végén fizetett 2096 forintos szemétdíjuk januártól 2515-re emelkedik. A lakók számítása szerint ez 20 százalékos emelést jelent, amit azért nem értenek, mert a hulladékgazdálkodási törvény maximum 4,2 százalékos emelést enged.

A szolgáltatónak december végén járt le a szerződése a debreceni önkormányzattal. Az újabb kiírásra csak ők pályáztak, így az önkormányzat kényszerhelyzetbe került. Varga László városfejlesztési főosztályvezető azt mondja: tavaly novemberben a közgyűlés az AKSD javaslatára elfogadott egy 12,2 százalékos áremelést azzal, hogy azt 2012-ben a lakossági árakban nem érvényesíti. Januártól viszont igen, de most a hulladéktörvényben meghatározott 4,2 százalékos emeléssel együtt.

Az összességében 20 százalékot megközelítő díjemelés okáról szerettük volna megkérdezni a szolgáltatót. Kardos Marianna ügyvezető hétfőre ígért választ.

Forrás: Maxfm.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!