Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Augusztus 17.  |  00:00

Módosít az ünnep

A Virágkarnevál miatt valamennyi tömegközlekedési eszköz menetrendje, vagy útvonala módosul. Az ünnepnapon csak az ügyeletes patikában lehet beszerezni a szükséges gyógyszereket.

Az üzletek közül pedig csak néhány tart nyitva augusztus 20-án.

A villamosok a hétvégén még menetrendszerûen közlekednek, de a karneváli menet ideje alatt nem járnak majd. 20-án délután egyáltalán nem állnak meg a villamosok a Kossuth téren, este 7-tõl 11 óráig pedig csak a Honvéd utca és az egyetem között szállítanak utasokat. Az autóbuszok is a megszokott menetrend szerint közlekednek hétvégén Debrecenben. Augusztus 20-án azonban két idõpontban is módosul a legtöbb járat útvonala.

A menet útvonalán és az azt keresztezõ utakon reggel 7 órától szünetel a buszforgalom, illetve módosított útvonalon közlekednek a buszok – mondta el Balogh Gyula, a Hajdú Volán Zrt. forgalmi és marketing igazgatója.

 Az esti módosítás azonban már csak 14 járatot érint. A változások részletes listáját a társaság honlapján tette közzé, de érdeklõdni lehet telefonon, az 521-866-os számon is. A 3E jelzésû troli 20-án egyáltalán nem indít a DKV, a 2-es és a 3-as pedig csak a menet elhaladtáig nem jár. Augusztus 18-a és 20-a között a gyógyszereket a Bethlen utcai, a Déri téri, valamint a Máltai patikában lehet beszerezni, éjszakánként pedig a klinika területén lévõ Libra patika tart fenn ügyletedet.

Augusztus 20-án az I. számú belgyógyászati klinika oldalszárnyában található rendelõben látják el a felnõtt orvosi ügyletet, a kisebbeknek pedig a gyermekklinikán nyújtanak orvosi segítséget. A fogorvosi ügyeletet azonban minden debreceni a Szent Anna utcán veheti igénybe a karnevál napján.

20-án valamennyi szuper és hipermarket zárva lesz, csak néhány kisebb üzlet tart nyitva az ünnepnapon. A hétfõre esedékes hulladékelszállítást az AKSD már szombaton elvégzi.

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!