Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Június 06.  |  11:40

Nagyon szorgosan gyűjtögettek a debreceni óvodások

Debrecen – Idén is kitettek magukért a Martonfalvi Óvoda kis lakói. Most is ők, valamint a Vörösmarty Általános Iskola diákjai gyűjtötték a legtöbb italos kartondobozt.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) már a harmadik tanévben hirdette meg óvodák és iskolák részére az italos karton gyűjtőprogramját. Május végéig minden eddiginél több, összesen 125 tonna kartondobozt gyűjtöttek össze egy év leforgása alatt az óvodás és iskolás gyerekek, fejenként átlagosan 2 kilogrammot, vagyis 60 darabot.

Ez a mennyiség a tavaly Magyarországon szelektíven gyűjtött italos kartondoboz mennyiség hat százaléka. A 2012-13-as tanévben országszerte 278 oktatási intézményből, mintegy 62 ezer óvodás és iskolás gyűjtötte szelektíven a tejes és gyümölcsleves dobozokat. A tavalyi évhez képest harminc százalékkal több dobozt szedtek össze a gyerekek.

Debrecenben is szép számban vettek részt a programban, nyolc iskola és 7 óvoda több mint 4500 tanulója csatlakozott az akcióhoz. A városban összesen mintegy 4,5 tonna, közel 134 ezer darab tejes és gyümölcsleves dobozt gyűjtöttek a gyerekek. A mennyiség két intézményben is meghaladta az 1 tonnát, a legtöbbet a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában és a Martonfalvi Lurkók Alapítványi Óvodában gyűjtötték, összesen 1247 kilogrammot. Az intézményekben szelektíven gyűjtött italos kartondobozok elszállítását és megfelelő kezelését az AKSD Kft. végezte.

Forrás: Dehír

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!