Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Július 12.  |  09:11

Nagyváradon az átlagbér fele a debreceninek, a szemétdíjuk pedig harmada-negyede

Nagyváradon a lakosság által fizetett szemétdíj 490 Ft/fő/hó, ami magában foglal minden költséget. Debrecenben egy 120 literes kuka heti egyszeri ürítése esetén a havi költség 2060 forint.

Ez utóbbi tartalmazza a szállítást, az ártalmatlanítást, az évente tízszer kérhető, házhoz menő lomtalanítást, a zöldhulladék-gyűjtést, a házhoz menő szelektív-hulladékgyűjtést, a lakossági hulladékudvar igénybevételét, a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, a biogáz-hasznosítást és a csurgalékvíz kezelését.

Nagyvárad-Debrecen

Nagyváradon egy tonna kommunális hulladék lerakóban való elhelyezése 4.250 forint, ugyanez Debrecenben 13 ezer 325 forintba kerül. Egy tonna építési törmelék elhelyezéséért Nagyváradon a szolgáltató 820 forintot számol fel, nálunk az AKSD a tiszta törmelék tonnáját 2875, a szennyezettet pedig 6 ezer forintért szállítja el. A föld lerakása Nagyváradon díjmentes, Debrecenben 1150Ft/tonna, a szelektív hulladék lerakóba történő elszállítása pedig mindkét városban díjmentes. Ha már összehasonlítunk, érdemes a fizetéseket is megnézni; Nagyváradon a havi bruttó átlagbér kicsivel több, mint 100 ezer, míg Debrecenben 200 ezer forint.

Forrás: Haon

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!