AKSD Hírek - Nyolc jármű rekedt a hó fogságában Debrecennél – Püspökladányban mérték a legvastagabb hótakarót

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint megyénk északi és középső részein kb. 15-25 cm, a megye déli, bihari részein kb. 25-35 cm egyenetlen eloszlású hóvastagság tapasztalható.

Legmagasabb hóvastagságot, 40 cm-t Püspökladányban mértek. A havazás átmenetileg szünetel, csak a Tisza-parti településekről jeleztek gyenge hószállingózást.

Enyhe hófúvás tapasztalható a széljárta helyeken.

Szombat hajnaltól ma délig összesen 26 bejelentés érkezett a megye tűzoltó parancsnokságaira, melyből 19 eset volt kapcsolatos a rendkívüli időjárással. Az utak továbbra is fokozott óvatossággal járhatóak.

Tegnap éjszaka folyamán Debrecen-Ondód településrészre vezető út, körülbelül 1 m-es hótorlasz miatt rövid időre járhatatlanná vált és 8 gépjármű annak utasaival rekedt a hó fogságába. Az utat az AKSD Városgazdálkodási Kft. letisztította, elzárt település jelenleg nincs a megyénkben.

A lakossági közmű szolgáltatás zavartalan. A Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint csütörtök óta jelentősen megnövekedtek a hideg következtében elfagyott vízmű rendszerekkel kapcsolatos hibabejelentések száma. Ezzel kapcsolatban felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy a következő napokban is tartósan fennmarad a rendkívüli hideg időjárás, ezért kérünk mindenkit, ha eddig nem tette meg gondoskodjon lakása vízrendszerének téliesítéséről.

Tekintettel a téli időjárásra eddig, 2012. február 06-án Szentpéterszeg és Gáborján, illetve 2012. február 06- tól várhatóan február 10-ig Berekböszörmény, Bihartorda, Csökmő, Körösszegapáti, Nagyrábé, Nagykereki, Hajdúnánás, Tiszagyulaháza, Görbeháza és Újtikos települések oktatási intézményeiben rendeltek el tanítási szünetet.

Forrás: HAON