Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Augusztus 30.  |  00:00

Õszi lomtalanítás

Holnaptól lomtalanít az AKSD. Az õszi akció Felsõ-Józsán kezdõdik és az elmúlt évek gyakorlatának megfelelõen minden nap különbözõ városrészben zajlik.

Az AKSD arra kéri a lakókat, hogy csak a meghirdetett nap reggel vagy az elõzõ éjszaka helyezzék ki a lomot. Csak olyan hulladékot tegyenek az út mellé, ami nem minõsül veszélyesnek. Autógumit, akkumulátort vagy vegyszert például nem szállít el a cég.

Sokan nem is gondolnák, mi mindent rejt egy átlagos debreceni pince helyiség. Az évek során felhalmozott lomok között találni kiszuperált háztartási eszközöket, kiselejtezett bútort és feltehetõleg tárolási vagy csomagolási céllal elraktározott nagy méretû kartondobozokat. A város némelyik pincéje igazi lomtár. Ilyenkor, a lomtalanítás elõtt érdemes szelektálni, hogy mi az, amit valóban tárolni akarunk, illetve mit nem. Az üres kartondobozokat vagy a nem használt bútorokat például nyugodtam ki lehet rakni. Amit nem szabad, az a kommunális hulladék, a rossz autógumi, az akkumulátor, a vegyszerek és az egyéb veszélyesnek minõsülõ hulladékok.

A lomtalanítást végzõ AKSD évrõl-évre elismétli a hulladék elszállítására vonatkozó szabályokat, a lakók ezeket mégsem tartják be. Amellett, hogy mit szabad kirakni és mit nem, nagyon fontos, hogy mikor rakják ki az utcára az elszállításra szánt lomot.

Legszerencsésebb, ha elõzõ este helyezik ki a hulladékot. Ami nagyon fontos, hogy hamarabb semmiféleképpen nem érdemes kihelyezni, ugyanis nagymértékben rondíthatjuk a környezetünket – mondta el Jurácsik Zoltán, az AKSD. Kft. szolgáltatási igazgatója.

Az idei lomtalanítási akció augusztus 31-tõl november 10-ig tart. Az AKSD kocsijai reggel hat és délután két óra között viszik el a hulladékot, a rossz elektronikai készülékeket pedig megrendelésre, szombatonként szállítják el ingyenesen. Aki lemarad, utólag díjmentesen beviheti a lomokat a cég István úti telephelyére. A lomtalanítás holnap, Felsõ-Józsán kezdõdik, majd jövõ hét hétfõtõl minden nap különbözõ városrészekben folytatódik.

Az õszi lomtalanítás idõrendje:

Augusztus 31. – Felsõ-Józsa

Szeptember 3. – Alsó-Józsa

Szeptember 4. - Nyulas - Kartács u. - Doberdó u. - Vezér u. - Liget Lakópark - Úrrétje u. által határolt terület

Szeptember 5. Illyés Gy. u. - Böszörményi u. - Füredi u. - Balmazújvárosi u. - vasút által határolt terület.

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!