Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Szeptember 10.  |  00:00

Rendetlen lomtalanítás

Rendetlenül lomtalanítunk. Ez a következtetés vonható le az elsõ hét tapasztalatai alapján. Az AKSD tapasztalata szerint a legnagyobb probléma az idõzítéssel van.

Vagy túl korán vagy túl késõn helyezik ki a lomokat a lakók. Gyakori probléma, hogy a lakók veszélyes hulladékot is kiraknak az utcára. Ezt azonban nem szállítja el a cég.

Ennél a lomkupacnál még tévét nézni is lehet. Igaz, legfeljebb magát a készüléket, merthogy adást már nem sugároz a kiszuperált masina. A várost járva megállapítható, a lakók kihasználják a lomtalanítás adta lehetõséget. Aki csak teheti, ilyenkor szétnéz a pincében és a padláson, hogy a feleslegesnek tartott kacatjaitól végérvényesen megváljon.

Tegnap este, ha jöttek volna, itt rengeteg ágy volt, de azt már este elvitték. Amit nem használtak, ágyat, azt kihozták pincékbõl, egy-két tulajdonos, nem mindenki, hangsúlyozom, de még ennyi nem volt nálunk kipakolva – mesélte Varga János.

Nem csak a Poroszlay utcán, a város más területein is a szokásosnál nagyobb kupacok várják az AKSD munkatársait. Csak az elsõ héten több, mint 110 tonna hulladékot gyûjtöttek össze, ebbõl csak Józsán 55 és fél tonnányi lom volt. Talán a túlzott szorgalom az oka annak, hogy némelyik városrészben idén is baj van az idõzítéssel. Az AKSD többszöri felhívása ellenére a lakók nem tartják be a hulladék kirakására vonatkozó elõírásokat: nem közvetlenül a gyûjtést megelõzõ este vagy reggel rakják ki a lomokat az utcára.

Több városrészben már az ürítés elõtt megtalálhatók a lomok, és sajnos olyan is elõfordul, hogy már lelomtalanított területen újra ki van helyezve igen nagy mennyiségben a hulladék – mondta el Jurácsik Zoltán, az AKSD. Kft. szolgáltatási igazgatója.

Amit tudnak, összeszednek az AKSD munkatársai, ám sokszor baj van a kirakott hulladék jellegével is. Építési törmeléket, vegyszeres dobozokat és egyéb veszélyesnek minõsülõ anyagot is gyakran kiraknak a lakók. Ezt azonban nem viszi el az AKSD.

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!