Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Szeptember 12.  |  14:20

Szabadulnak a szemetüktől

Hajdú-Bihar – Bagamérban hamarosan megszűnik a régi szeméttelep, de máris kialakulóban van egy illegális szemétlerakó.

Szabadulnak a szemetüktől Bagamérban

Jól halad a Napló által megkeresett településeken a régi szemétlerakók felszámolása. Csak a bihari térségben 1,7 milliárd forintot költenek a szakemberek arra, hogy 36 település 34 szeméttelepén megszüntessék, az évek, évtizedek óta fennálló áldatlan állapotokat.

A kisebb településekről, ahol relatíve kevesebb szemét halmozódott fel, elszállítják a hulladékot, ahol pedig ez gazdaságtalan lenne, ott a szakszerű helyszíni deponálás a megoldás. Polgármesterek arról számoltak be, hogy a régi szeméttelep felszámolása az ott élők tudatát is a helyes irányba formálta, hiszen a falvak, városok határában iparszerűen nem alakultak ki újabb illegális szemétlerakók.

Bagamér kilóg ebből a sorból, hiszen (mint Orvos Mihály polgármestertől megtudtuk) még be sem fejeződött 24 millió forintos ráfordítással a régi szeméttelep felszámolása, máris aggasztó méreteket öltött az illegálisan lerakott hulladék egy másik helyen. Ezért 24 órás figyelőszolgálat felállítását tervezik, hátha sikerül elkapni a bűnösöket.

HBN-PA

Forrás: Haon

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!