Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Június 11.  |  13:34

Tízmilliós vezetői prémiumok az AKSD-nél

Az elmúlt évi gazdálkodási eredmények után az AKSD Kft. mindkét ügyvezető igazgatója személyenként 10 millió 296 ezer forint célprémiumot kapott. A Cívishír internetes portál által nyilvánosságra hozott tetemes összeg is szóba került abban az interjúban, amit a Naplónak adott Kardos Marianna, a társaság egyik ügyvezető igazgatója.

Tavaly miyen eredmények alapozták meg a két ügyvezető (Kardos Marianna és Virág László) egyenként 10 millió 296 ezer forintos célprémiumát?

Kardos Marianna: Az AKSD ügyvezetői munkaszerződéssel rendelkeznek, amit a társaság taggyűlésével, mint munkáltatóval kötöttek. E szerint a tulajdonosok minden évben célprémiumot tűznek ki az igazgatók számára, az így elérhető prémium mértéke azonban maximalizálva van.

Idén is kapnak-e prémiumot a cégvezetők, ha úgy alakul a gazdálkodási eredmény? Milyen összegről lehet szó?

Kardos Marianna: Mivel az idei évre vonatkozóan a taggyűlés nem kezdeményezett munkaszerződés-módosítást, az eredményterv maximális teljesítése esetén ebben az évben is bruttó 10 millió 296 ezer forint érhető el prémiumként. A prémium kiértékelésére egyébként minden évben a mérleg elfogadásakor kerül sor.

Tavaly kellett-e munkatársakat elbocsátani az AKSD-től? Ha igen, milyen területekről és hány embert?

Kardos Marianna: A tavalyi évben nem bocsátottunk el munkatársakat. Mivel azonban vannak olyan tevékenységi területeink, ahol a piac sajnos folyamatosan szűkül, a rendelésállomány szűkülése miatt idén tavasszal leépítésre kényszerültünk. Az elbocsátás (összesen 15 fő) egyébként a teljes dolgozói létszámunk kevesebb mint négy százalékát érintette.

Pontosan hogyan oszlanak meg a feladatkörök a társaságnál; miért felelős Kardos Marianna és miért Virág László?

Kardos Marianna: A cég kettős ügyvezetéssel rendelkezik. A taggyűlés nem osztotta meg a feladatokat a két igazgató között, a feladatmegosztás a közös stratégiai döntéseket követően csupán az operatív területekre terjed ki, a feladat jellegéből adódóan. Az ügyvezetés két tagja egyetemleges felelősséggel tartozik a társaság teljes működése tekintetében.

Forrás: HAON

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!