Itt adhatja meg irányítószámát!
2012 Június 29.  |  12:54

Túlszámlázást sérelmeznek a vezetői jutalmak tükrében

A DISZ képviselői tudni vélik, már pertársaság is alakult a kártérítésre.

Kérik a két igazgatót, hogy elkerülve az AKSD Kft. és a város számára is káros peres eljárásokat, a cég a 820 millió forintos nyeresége terhére, öt évre visszamenőleg kártalanítson minden háztartást, ahol megalapozatlan túlszámlázás valószínűsíthető. Ezt jelentették be szerdai tájékoztatójukon Varga Zoltán és dr. Dobrossy István a DISZ önkormányzati képviselői. Mint azt a Kardos Mariannak és Virág Lászlónak címzett levelükben kifejtik, a két vezető 20 milliós prémiuma nagyon sok nehéz helyzetben élő lakosban váltott ki felháborodást a szolgáltatási díjak ismeretében.

A képviselők által citált önkormányzati rendelet ugyanis heti minimum 28 liter szemét elszállításáért és ártalmatlanításáért kivethető díjat ír elő, ehhez képest még az egyedül élők is csak 120 literes kukában tárolhatják a szemetüket és ezután fizetik jelenleg az évi 26 ezer 785 forintot. A rendelet minimuma szerint azonban csak 6253 forintot kellene a tényleges mennyiség után.

Visszakérik

A képviselők úgy vélik, a különbözetet jogtalanul szedi be a szolgáltató az el nem végzett szolgáltatásért. Tudomásuk van arról, hogy az emiatt pertársaságba tömörültek öt évre visszamenőleg követelik vissza a különbözetet. Emellett kérik az AKSD-t, adjon választási lehetőséget kisebb tároló edények kihelyezésével a 120 literes kukát nem igénylő háztartásoknak.

Forrás: HAON

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!