Itt adhatja meg irányítószámát!
2013 Augusztus 08.  |  11:47

Vizet osztanak és frissítik Debrecen forgalmasabb útjait

Debrecen – A városvezetés és a szocialisták is próbálnak enyhíteni a járókelők hőségérzetén, vizet osztottak a város több pontján Az önkormányzat emellett locsoltatja az utakat.

A hőségriadóra való tekintettel a debreceni polgármesteri hivatal vizet osztott 11 órától a kánikulában is az utcát járó debrecenieknek. A vízosztást három helyszínen tartották, a Segner téri forgalomirányító hely mellett, a Petőfi téren az aluljáró közelében található buszmegállóban, valamint a Piac utca 20. alatti Régi Városháza mellett, a Rózsa utcánál. Összesen több mint 4000 darab fél literes ásványvizet adtak a járókelőknek.

A hőségben a szocialista párt debreceni szervezete is próbál segíteni a járókelőknek, az aktivistáktól az Egyetem sugárút Füredi út kereszteződésében, a Víztorony utcai Kispiac előtti területen és az Árpád tér – Kassai út kereszteződésénél kaptak frissítő ásványvizet a járókelők.

A polgármesteri hivatal emellett az AKSD Kft.-től megrendelte a jelentősebb közösségi közlekedési útvonalakon 23 kilométer úttest locsolását. Ez két ütemben, augusztus 8-án és 9-én – csütörtökön és pénteken – 15 órától történik meg.

A polgármesteri hivatal felhívta a városban tevékenykedő háziorvosok figyelmét arra, hogy fokozottan figyeljenek a hozzájuk forduló páciensek hőség okozta panaszaira. A város polgárainak és a Debrecenben tartózkodóknak pedig arra hívták fel a figyelmét, hogy ha a legmelegebb órákban is a szabadban kell tartózkodjanak, ügyeljenek arra, hogy lehetőség szerint rövidebb időre térjenek be felfrissülni olyan közintézményekbe vagy nyilvános helyekre, melyeknek közforgalmú tereiben légkondicionálás van.


Forrás: Dehir

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!