Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Augusztus 17.  |  00:00

'Tisztákat és rendeseket' jutalmaztak

Debrecen - Kiosztották a Tiszta udvar Rendes ház elnevezésû, 2002-ben újjáélesztett mozgalom díjait pénteken délután a Kölcsey Központ báltermében.

A debreceni önkormányzat és az AKSD Kft. négy kategóriában hirdette meg a programot úgy, mint családi ház, egyéb ház, társasház és lépcsõház. Az eseményt Kósa Lajos nyitotta meg, majd Zsiláné André Anikó kertészmérnök, a Debreceni Egyetem Mezõgazdaságtudományi Karának munkatársa értékelte szakmailag az akciót.

Ezt követõen ismertette, melyek voltak azok a szempontok, amiket a bíráló bizottság figyelembe vett: családi házak esetén például az utcafront tisztasága, virágosítása, az utcai ablak tisztasága, az ép házfal, a csapadékvíz elvezetése, a kert rendezettsége, hulladék tárolása, valamint pluszpontokat ért a komposztáló, a madáretetõ vagy a kerti pavilon.

Pontlevonás járt parlagfûért, gyomokért, nyitott aknatetõért, vagy bármilyen baleset- illetve fertõzésveszélyes területért. Lépcsõházak, társasházak esetén a tisztaság, a virágos lépcsõfordulók, a rendezettség voltak a fõ szempontok.
Mindezek után Kósa Lajos átadta a díjazottaknak az ajándékokat, melyekhez Debrecen város önkormányzata 2 millió forinttal járult hozzá, debreceni vállalkozók pedig 1 millió forint értékû tárgyi ajándék felajánlásával.
Az ajándékban nem részesülõ, de az értékelési szempontoknak megfelelõk oklevelet és „Tiszta udvar - Rendes ház” feliratú táblát kaptak.

A díjazottak:

Családi ház kategória:

1. Tóth Éva, Szép u. 36.
2. Dr. Kovács Péter, Szeged u. 13.
3. Végh György, Óiskola u. 13.

Egyéb ház kategória:

1. Rácz Lajos, Bem József u. 4.
2. Vargáné Kiss Erika, Puzdra u. 6.
3. megosztott: Aranyics Jánosné és Papp Györgyné, Rakovszky u. 30.

Társasház kategória:

1. Kéky Lajos u. 1-3.
2. Apafi u. 1.
3. Kishegyesi u. 39-41.

Lépcsõház kategória:

1. Vincellér u. 4.
2. Görgey u. 16.
3. Mikszáth Kálmán u. 77.

Forrás haon

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!