Itt adhatja meg irányítószámát!
2009 December 28.  |  00:00

Fenyõsors

A legtöbb családban a hagyományok szerint Vízkeresztkor veszik le a karácsonyi díszeket a fenyõfákról. A kidobott fák elszállításáról az AKSD gondoskodik.

A vállalat január 4-én kezdi meg a lecsupaszított fenyõk elszállítását.

Teljes karácsonyi díszben áll még a fenyõfa a Simándi család ebédlõjében. Itt minden évben január elejéig tartják meg a karácsonyi kelléket.

Régi családi hagyomány, hogy január hatodikán, Vízkereszt napján szedjük le a fáról a díszeket, ekkor kerül ki a fa a lakásból – mondta el Simándi Lászlóné.

A Simándi családban nem a szemetesben végzi a fenyõ. A lecsupaszított fát az ünnep után feldarabolják és tüzelõnek használják fel. A legtöbb lakásból azonban az utcára kerül a fenyõfa. Ezeket az AKSD Kft. szállítja el. A vállalat egy hét múlva kezdi el a fák összegyûjtését.

Az AKSD Kft. január negyedikétõl kezdi meg a fenyõfák elszállítását, ezeket a tiszta begyûjtött fenyõfákat komposztálásra szállítjuk – tájékoztatott Ulimájer Csaba, az AKSD Kft. szállítási üzletágvezetõje.

Tavaly több mint 30 tonna fenyõt szállított el az AKSD az ünnepek után. A fákat a Vértesi úti telephelyen feldarabolják és komposztálják. Fontos, hogy a lakók a fenyõket teljesen megtisztítsák a díszektõl és a szaloncukros papíroktól. A vállalat ugyanis csak így tudja újrahasznosítani a fákat. Az AKSD-tõl idén is lehetett bérfenyõket venni. Ezeket az ünnepek után, január 4-e és 15-e között vásárolják vissza.

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!