Itt adhatja meg irányítószámát!
2016 Február 22.  |  08:00

Hamarosan indul az iskolai e-hulladékgyűjtési akció

Az AKSD tavasszal induló akciójához bármely debreceni általános iskola csatlakozhat.

A témával a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsora is foglakozott. A műsor vendégei Domokos Csilla, az AKSD Kft. szóvivője és Fazekas Sándorné, a Gönczy Pál Általános Iskola pedagógusa voltak.

Domokos Csilla elmondta, az AKSD évente csaknem 100 tonna elektromos hulladékot gyűjt be, többek közt az iskoláktól. Az évek óta sikeres általános iskolai e-hulladékgyűjtő akcióját idén is megszervezi a cég. A tavasszal kezdődő gyűjtés márciusban és áprilisban lesz majd az intézményekben. Az iskolák még most is jelentkezhetnek, számukra ez nem kerül pénzbe. Az akcióhoz szükséges eszközöket az AKSD adja. Megéri nevezni, hiszen az 5 tonnánál több hulladékot gyűjtő iskolák kilogrammonként 10 forint ösztönző támogatást kapnak. Az elektromos hulladékot az AKSD lakossági hulladékudvarában is le lehet adni egész évben díjmentesen.

Fazekas Sándornétól megtudtuk, ökoiskola lévén náluk a környezeti nevelés az egyik legfontosabb oktatási-nevelési terület. Szelektív hulladékgyűjtést minden évben szerveznek az iskolában. Az AKSD eletronikai hulladékgyűjtési akciójához tavaly csatlakoztak.

A riport teljes hosszában az alábbi linken tekinthető meg:

Debrecen Televízió - Esti Közelkép 2016.02.09. (09:42-21:35)

 

Forrás: dehir.hu

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!