Itt adhatja meg irányítószámát!
2011 November 07.  |  21:33

Kétszázezren voltak temetőben

Mintegy kétszázezren látogattak ki Mindenszentekkor és az azt megelőző hosszú hétvégén a Debreceni Köztemetőbe, hogy megemlékezzenek elhunyt hozzátartozóikról. A rendőrség fokozott ellenőrzést tartott a négy nap alatt.

Kilométeres sorokban parkoltak az autók a Debreceni Köztemető környékén a hosszú hétvégén. Annak ellenére, hogy korábban az AKSD felhívta a gyászolók figyelmét: inkább a tömegközlekedést használják, mégis nagyon sokan érkeztek autóval. A kétszázezer látogató közül több ezren hajtottak be a temetőbe.
Jurácsik Zoltán, az A.K.S.D. Kft. szolgáltatási igazgatója elmondta: „A gépkocsival történő behajtás is elég extrémre sikeredett, ugyanis megközelítőleg 9 ezer gépjármű hajtott be szintén a hosszú hétvége alatt a Debreceni Köztemető területére, ami a korábbi évekre nem volt jellemző.”

A gyertyák és mécsesek mellett természetesen sokan díszítették a sírokat virágokkal is. A legtöbb a krizantémból fogyott, de idén ebből is kevesebb, mint a korábbi években. A kínálat pedig gazdag volt.
„Van holland csokrosunk ebben a krizantémba', van szálas, nagyfejű krizantém, kerti krizantém, az a csokros, van cserepesben nagyobb-kisebb, ki melyiket szereti.” - mondta Tóth Zoltánné termelő.
A rendőrség tájékoztatása szerint a fokozott biztonsági szolgálatnak köszönhetően a kegyelet ünnepén és az azt megelőző időszakban nem történt különösebb rendbontás a Köztemetőben és annak környékén. A négy nap alatt egy emberhez kellett mentőt hívni, egy esetben loptak bronzvázákat az egyik sírról és két személygépkocsit tulajdonítottak el a környékről.

Forrás: hajdupress

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!