Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Március 09.  |  00:00

Lomtalanítás

Hiába hívta fel a lakók figyelmét arra az AKSD, hogy mit nem visznek el a lomtalanítás során, sokan tesznek ki az utcára veszélyes hulladékokat is.
Veszélyes hulladékokat is utcára tesznek debreceniek. Bár az AKSD korábban felhívta a lakók figyelmét arra, hogy mit nem visznek el a lomtalanítás során, gyakoriak az akkumulátorok és a televízió készülékek az utcákon. A lomtalanítás másfél hete tart. Eddig 46 tonna szemet gyûjtöttek össze az AKSD dolgozói.

Bútorokat, rongyokat, fémhulladékokat pakolnak a gyûjtõ kocsira az AKSD munkatársai a Jerikó utcán. Néhány házzal arrébb a kidobott holmik között guberálók turkálnak. Fõként eladásra szánt papírt és fémhulladékot keresnek. Molnár László sok hasznos holmit talált már a lomok között.

Olyan értelemben hasznosítható, hogy újra hasznosítható. Tehát alu, réz, mondjuk találtam már munkásruhát is, ami jó, tehát megéri szétnézni – hallhattuk Molnár Lászlót.

A guberálók megnehezítik az AKSD dolgozóinak munkáját. A szétszórt szemetet ugyanis nekik kell összeszedni. Még a veszélyes hulladékot is. Az AKSD korábban hírlevélben értesítette a lakókat arról, mit nem szabad a lomtalanítás során az utcára tenni. Ennek ellenére ma is találtak televízió készüléket, számítógép alkatrészeket a szemétszállítók.

A veszélyes hulladékok továbbra is kihelyezésre kerülnek, legyen az akkumulátor, legyen az gépjármû abroncs, sajnos ezeket nem fogjuk elvinni – tájékoztatott Jurácsik Zoltán, az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatója.

A tavaszi lomtalanítás május közepéig tart. Az eddigi adatok szerint kevesebb a hulladék, mint tavaly õsszel. Az elmúlt tíz napban összesen 46 tonna lomot gyûjtöttek össze az AKSD munkatársai.

 

Forrás DTV

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!