Itt adhatja meg irányítószámát!
2007 Augusztus 08.  |  00:00

Mûanyag zsák a kék kuka mellett

Debrecen - A barna gyûjtõbe szervetlen anyagot gyûjtenek – ahogyan közelesen az egész városban.

A városi bevezetést megelõzõ szelektív hulladékgyûjtési akcióban vesznek részt Epreskert, Boldogkert és a Tégláskert lakói. Kifogásolják azonban – mint az augusztus 1-jén a 9. oldalon közölt levélben írták –, hogy a szervetlen hulladékot tartalmazó kék kukát már csak kéthetente ürítik, ám a korábbi költséget számolják el.

Felvetéseikre az AKSD Kft. PR-vezetõje minden részletre kiterjedõ választ küldött a Naplóhoz, melyet a HAON-on teljes terjedelmében, itt tömörítve olvashatnak.

A lakosság együttmûködését megköszönve Juhász Judit leírta, hogy a kormányrendelet értelmében „minden ingatlantulajdonos, bérlõ, vagy használó, akár rendelkezik tárolóedénnyel akár nem, köteles a hulladékszállítás költségét megfizetni, mivel a szolgáltató (AKSD Kft.) felajánlja a szolgáltatását, rendelkezésre áll, mely átlag 1,5 ürítés/hét (a rendeletben elõírt heti 1-szeri helyett, helyett 1,5-szeri ürítés), így negyedévente 20 ürítés.

A számlázásunk viszont maradt az elõzõ idõszak szerint, vagyis csak 13 ürítést számlázunk le, tehát nem került a lakosok részére pluszköltségbe a barna kuka bevezetése. Ingyen biztosítjuk továbbá a lakosság részére az AKSD emblémával ellátott mûanyag zsákot, nem kell érte befáradni az Ügyfélszolgálati irodánkba, mert a gépjármûvezetõinknél is átvehetik az adott területen élõ lakosok. (Negyedévente 7 db zsák = 186 Ft/db = 1302 Ft., ez évente 5208 Ft pluszérték, ami nem a lakosságot terheli!)

Továbbra sem hozunk el kevesebb hulladékot a fent nevezett területrõl, amiért kéthetente ürítjük a kék kukát, mert a kék kuka ürítésének idején egyre több mûanyagzsák található meg a kukák mellett, melyeket szó nélkül, térítésmentesen elszállítunk, kompenzálva ezzel a kék kuka hetente történõ ürítését - tájékoztatott   Juhász Judit PR-vezetõ.

Infoline: Az ingyenesen hívható 06 (80) 200-966-os zöldszámon, valamint a www.aksd.hu honlapon keresztül is elérhetõ az ügyfélszolgálati iroda (e-mail cím: ugyfelszolgalat@aksd.hu), ahol várják az észrevételeiket.

Forrás haon

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!