Itt adhatja meg irányítószámát!
2023 Október 31.  |  08:00

Elektronikai hulladékgyűjtés

Az A.K.S.D. Kft. 2023-ban újra meghirdette az általános iskolai elektronikai és elektromos hulladékgyűjtési akciónapjait.

Európai Uniós elvárás és jogszabály kötelezettség is a háztartásokban keletkező elhasználódott elektronikus berendezések elkülönített gyűjtése azért, hogy ezek a lakosság által szelektíven leadott eszközök szakszerű újrahasznosításra kerülhessenek környezetünk védelme és a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében.

A fenti célokhoz szeretnénk hozzájárulni a szemléletformáló E+E hulladékgyűjtési akciónapokkal, aminek célja az, hogy a diákok aktív részesei, és motorjai legyenek a versenynek úgy, hogy a településrész, melyhez az iskola is tartozik összefogjon és minél több elhasználódott, kidobásra szánt E+E hulladékot gyűjtsön össze. Az elektronikai hulladékgyűjtési akció során minden olyan hulladékká vált elektronikai berendezés (pl.: háztartási kis- és nagygépek; mosógépek, hűtőgépek, televízió készülékek, monitorok, szórakoztató elektronikai berendezések, elektronikus játékok, barkácsgépek, elektronikus szerszámok stb). gyűjthető, ami valaha árammal működött.

A résztvevő általános iskolák közreműködésünkkel megszervezik és lebonyolítják a gyűjtést, majd a gyűjtés végén cégünk elszállítja a hulladékot, szakszerűen kezeli, és eljuttatja a hasznosító üzemekbe.

Az általános iskolai e-hulladékgyűjtés akciónapok szponzora évek óta a National Instruments Hungary Kft. Az országos szinten ismert cég elkötelezett a környezetvédelem iránt, ezért a technológiai folyamataikat is ennek jegyében fejlesztik, valamint kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a munkatársak helyi szinten is megtalálják a lehetőséget arra, hogy aktív részesei legyenek a környezettudatos munkakörnyezet fenntartásában.

Az E+E hulladékgyűjtési akciónapok támogatójaként az NI Hungary Kft. nagy értékű tárgynyereményeket ajánlott fel az összes résztvevő intézmény részére.

Intézmény neve Gyűjtött mennyiség (kg)
Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola  880
Debreceni Huszár Gál Általános Iskola 1680
Debreceni Hunyadi János Általános Iskola 3620
Debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskola (Kossuth utca) 1080
Hajdú-Bihar megyei Gyengénlátók Iskolája 1980
Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Ált. Iskola (Arany János tér)  900
Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola 4640
Debreceni Hatvani István Általános Iskola 2460
Debreceni Szoboszlói Úti Általános iskola 240
Debreceni Benedek Elek Általános Iskola 500
Debreceni Karácsony Sándor Általános iskola 480
Debreceni Lórantffy Zsuzsanna Általános Iskola 3420
Összes mennyiség: 21 880

+8fotó

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!