Itt adhatja meg irányítószámát!
2023 Június 28.  |  16:00

Tájékoztató a lomtalanítás igénybevételének lehetőségéről 2023.07.01-től

Felhívjuk figyelmét, hogy 2023. július 1-jével új hulladékgazdálkodási rendszer fog életbe lépni, melyben a magyarországi települési hulladék begyűjtését, kezelését és számlázását a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja végezni.

2023.07.01-től Debrecenben a lakosok egy évben egyszer kérhetik a közszolgáltatás részét képező ingyenes lomtalanítást, mely regisztrációhoz kötött.

zöld zsákok begyűjtése

Hogyan lehet igénybe venni a szolgáltatást?

A regisztrációs időszak 2023. június 15. napjától 2023. november 30. napjáig tart. Jelentkezni tárgyévben csak egy alkalommal lehetséges, az alábbi módokon:

A regisztrációhoz szükséges adatok:

  • személyes adatok
  • felhasználó azonosító szám megadása, mely megtalálható a negyedévente kiküldött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat tartalmazó számla 1. oldalának közepén. A 8 számjegy megadása szükséges, az FZ betűjelek nélkül
  • elszállítandó lom mennyisége (m3)
  • elszállítandó elektronikai hulladék típusa, mennyisége
  • elérhetőség (vezetékes, vagy mobil telefonszám)

A társasházak esetében a társasházkezelőnek/közös képviselőnek van lehetősége leadni a lakóközösség egészére vonatkozó lomtalanítási igényeket. Amennyiben a regisztrációval kapcsolatban kérdés merül fel, kérjük keressék bizalommal ügyfélszolgálatunkat.

Kihelyezhető hulladékok

Az ingatlanokban keletkező olyan szilárd hulladékok, melyek nem helyezhetőek el a kukákban, illetve a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl. bútor, nagyobb kartondobozok, rongy bezsákolva).

Nem kihelyezhető hulladékok

A kommunális hulladék, építési törmelék, gépjárműgumi, akkumulátorok, veszélyes hulladéknak minősülő anyagok, vegyszerek és minden olyan hulladék, amely a begyűjtés során veszélyezteti a begyűjtést végző dolgozók testi épségét, egészségét.

A hulladékok elhelyezése

A lomtalanítási hulladékot a szedési útvonalon (reggel 6 óráig a lakóingatlanok előtt) úgy kell elhelyezni, hogy az a begyűjtő gépjárművel megközelíthető legyen. A kihelyezett hulladék nem akadályozhatja a gyalogos- és gépjárműforgalmat. Az apróbb, kisméretű hulladékot bekötözött zsákokban kell kihelyezni.

Az évente egy lomtalanítást követően további lomelszállítási igényeket nem tudunk rögzíteni, viszont a Lakossági Hulladékudvar (4031 Debrecen, István út 136.) egész évben ingyenesen befogadja az odaszállított lomhulladékot lakossági ügyfelektől. Hulladékudvarunkról bővebb információt a www.aksd.hu/kapcsolat weboldalon találnak.

Lakossági
ügyfél vagyok

Adja meg irányítószámát, hogy naprakész információkkal lássuk el lakóhelyéről

Nem lakossági
ügyfél vagyok

Cégek, közületek számára
releváns tartalmak, információk
Itt adhatja meg irányítószámát!